در صفحهی 222 "کتاب دریاچه ارومیه" آمده است:
به نقل از اسکندر فیروز ریاست اسبق سازمان محیط زیست «ما از سرزمینهای وسیع و لایقی برای حمایت و حفاظت از محیطزیست طبیعی و انسانی برخورداریم، ضمن آن که توان و پتانسیل بالایی برای تحقق بخشیدن به امر حفاظت داریم، اما از مهمترین ویژگی و خصوصیت انسانی لازم، یعنی اعتقاد به حفظ محیط زیست و منابع طبیعی بیبهرهایم.» ما تجربهی صرف ارادهی ملی برای برونرفت از شرایط سخت و نجات اکوسیستمهای طبیعی را نداریم، لذا منبعد بایست در انتظار وضعیتی ناپایدارتر و آیندهای ناروشن برای منابع طبیعی و عرصههای تالابی این سرزمین باشیم. به طور قطع با چنین روند و رویکردی بیانگیزه در حفظ سرزمین، آذربایجان آیندهی نگران کنندهای در پیشرو دارد و روزهایی به مراتب سختتر از خوزستان و ایلام را تجربه خواهد کرد.
به نقل از زهری (1963) نابغهی بیبدیل گیاهشناسی و جامعهشناسی گیاهی فلسطینی، هیچ کشوری به اندازهی ایران در سدهی گذشته طبیعت خویش را این چنین نیازرده و منابع طبیعی خود را به تاراج نبرده است، با این رویکرد و سابقه تاریخی، جهل و خودخواهی به ما اجازه نمیدهد تا حق حیات دریاچه ارومیه را محترم بشماریم. بنابراین ما پیشتر از آنکه برای شناخت شرایط زیستی دریاچه ارومیه اقدامی انجام دهیم، سزاواریم جهت اصلاح طرز تفکرمان برای حفاظت از داراییهای منابع ملی، برنامهریزی و اقدام نماییم و در این راستا چارهای جز آغاز آموزشهای جدی و بنیادین در سطح مدیریتهای دولتی و ملیمان وجود ندارد.
این کتاب حاوی نتایج کنترل شده و پردازش یافته حاصل از مجموعه پایشهای لیمنولوژیکی و بیولوژیکی پیکره اصلی و تالابهای اطراف دریاچه ارومیه میباشد، که به همت «شرکت مهندسین مشاور آبانپژوه»، «شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران» و «وزارت نیرو» تهیه و سال 1397 در تیراژ 1000 جلد توسط «انتشارات ایرانشناسی» منتشر شده است.
- ۹۸/۰۳/۲۲